keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Iloista Vappua!

Ihanaa ja aurinkoista
vappua ihan jokaiselle!

Kesä on kohta täällä...

Toivottelee,
                 NiinaK

Työmaalta, päivää...

Täällä sitä värkätään paperin kanssa. Pari harmittavaa "hukka"päivää on ollut välissä,  oli  pakko hoitaa virasto asioita, hakea tarvikkeita ja vihdoin viimein sain käytyä anomassa myös sitä lopullista ajokorttia. Huomasin nimittäin että mun väliaikainen, ensimmäinen, kortti vanhenee heinäkuussa ja siinä sitten ei oltaisi paljoa ajeltu... Ei markkinoille eikä juuri muuallekaan, ja täällä maalla se kortti on kyllä välttämätön varuste. Vaikka mieluusti suosisin julkisia niin ei täältä meiltä kulje kuin muutama auto päivässä ja jos on kiire niin ei kyllä ole tuntikausia aikaa odotella. Kovasti se aika hujahtaa vaikka olisi omallakin autolla liikenteessä. Jos kaupunkiin lähden, yritän samalla reissulla hoitaa mahdollisimman monta hommaa. Mutta joo, paperia on tullut tehtyä ja nyt niitä sitten kirjoiksi ja vihkoiksi niputetaan. Mulla on maailman paras työkalu, Hopealuun Helenalta ostettu taittoveitsi. Aivan ihana käteen ja paperin leikkaaminen sujuu helposti. Näillä näkymin vappukin menee työn teossa. 
Handmade books

Handmade paper

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Mietaan Markin kädentaitajien kevätmarkkinat

Tulevana sunnuntaina eli 4.5. järjestetään Kurikassa Mietaan Markilla neljännet kädentaijien kevätmarkkinat klo 11-17. NiinaK myös mukana. Paikka on aivan ihana ja idyllinen, loistava kohde sunnuntaiajelulle ja samalla voi tehdä upeita löytöjä. Paikan päällä myös tunnelmallinen kahvio. Tapahtumaa on niin sisällä kuin ulkona. Minut löytää yläkerrasta yhdessä Kellarikammarin Marin kanssa. Teemana Wanhan ajan käsityöläismarkkinat.

TERVETULOA!

Lisätietoja tapahtumasta ja myyjäluettelon löydät TÄÄLTÄ. Tainan Pajan sivuilta löytyy koruja, ihania läkkipeltituotteita sekä tietoja kursseista ja tapahtumista. Käy kurkkamassa!

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Toisen romu, toisen aarre

Olin jo kerännyt nämä ikivanhat sota- ja länkkäriukot kirppikselle vietäväksi kun Hymypoika löysi äipän jemmaaman laatikon ja YLLÄTYS Yllätys... Innostui ihan valtavasti! Mun hämmästys oli kyllä oikeasti ihan todellinen, nämä ei koskaan kiinnostaneet ensimmäistä mukulaa. Olen jemmannut näitä lähinnä hoitolapsia varten ja tuntui ettei ketään enää kiinnosta tämmöset, vanhanaikaset, jotka ei vilku, hypi, pidä ääntä ellei niillä ihan itte jaksa jotain keksiä. Kirppiksen sijaan kävi nyt niin, että nämä on pari viime kuukautta olleet ehdottomasti Hymypoijan suosikkilelut Nro.1 Noita sotilaita on vielä semmosia paljon isompiakin, niitä poikanen ottaa välillä jopa "unikaveriksi"... Joo-o, omituista! Tuntitolkulla välillä kehittelee omia juttujaan ukkelit kädessä, eikä vähänkään tunnu olevan tylsää.

Leipä naisen tiellä pitää

Päätin hyödyntää iltapuuron jämät ja tein leipää. Pataleivän ohjeen löysin TÄÄLTÄ. Mutta kuten aina, mä en nytkään noudattanu ohjetta ihan kirjaimellisesti. Ensinnäkin vehnäjauhot loppui kesken, lisäsin siis aimo annoksen vehnänleseitä ja tosiaan ne puuron loput. Mun leivästä tuli siis aika paljon rouheisempi ja kuituisempi mutta onnistui silti. Mausteeksi lisäsin vielä viime keväänä kuivattua nokkosta. Ohje oli kyllä niin nopea ja helppo että onnistuu kyllä varmasti myös vähemmän leiponeilta. SUOSITTELEN! Mä suosin muutenkin ite tehtyä leipää, säästää aikalailla rahaa jos edes joskus jaksaa leipoa. Ja vahingos voi keksiä vaikka ihan oman reseptin. :) Tätä meinaan kyllä kokeilla ihan sillä oikeallakin ohjeella. Ja miten ihanaa onkaan murtaa se ensimmäinen uunituore pala maistiaiseksi, arjen luksusta!

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

PaperiaPaperia

 P-A-P-E-R-I-A P-A-P-E-R-I-A P-A-P-E-R-I-A P-A-P-E-R-I-A P-A-P-E-R-I-A Ja tätähän nyt sitten tehtaillaan oikein urakalla. Kohta onneksi pääsee keräämään luonnon matskuja mutta toistaiseksi vielä etenen ihan perusmassan kanssa. Haaveilen prässistä, paremmista viiroista ja vaikka mistä, mutta toistaiseksi työskentelen aika alkeellisilla välineillä. 


                Markkinoita kohden, voi että mä ootan kesää innolla! Tänään tuli postissa myös Ruoveden kesä-esite, siellä se näyttelytietokin oli jo mustaa valkosella... Tässähän tulee vielä hoppu!

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Paluu arkeen

Pääsiäisenvietto alkaa olla loppusuoralla.
Meillä ei tehty mitään erikoista. Koko po-
rukka on edelleen saman viruksen kouris-
sa ja siitä syystä jätettiin kokolla käyntikin väliin. Tuntuu että meidän perheessä on perinteeksi muodostunut lomalla sairastelu. Sen vuoksi emme enää tee lomien varalle suuria suunnitelmia tai lataa kovin kummosia odotuksia. Pienillä asioilla saa ihan kivan fiiliksen, nyt tuntui lapsille riittävän pajunkissat ja ohran kylvö. Ja muutama pääsiäiskoriste.
 Trullittamassa piti tietysti käydä, nyt käytiin vain kummitädin luona ja mummolassa mutta kylläpä silläkin "saaliilla" on saatu suut makeaksi... Pippuri nautti kun sai kasvomaalauksen. Peilailtiin oikein urakalla, naiset on naisia, pikkusenakin. Hymypoika ei paljon malttanut aloillaan olla, muutama viiru saatiin aikaan. Trullivaatteetkin oli poikasen mielestä ihan turhat, mutta eipä se paljon menoa haitannut. Pääsiäistä toivotteli Hymypoika jopa ohiajaville autoille

                                  Onninaama trullimaalaus                                                                                                                                                                                                 V-I-R-V-O-N                                                                                                                                     V-A-R-V-O-N                                                                                                                                     T-U-O-R-E-E-K-S                                                                                                                               T-E-R-V-E-E-K-S...


  Käytiin katsastamassa myös mahdollinen meille siirrettävä leikkimökki. Lapset ainakin olivat innoissaan, pienellä tuunauksella tästä saa ihan loistavan. Toivottavasti saadaan tämä pian meidän pihalle ja mökki kuntoon. 
                                                                                                                              MonsterHigh                                       pääsiäismunassa                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
MANGORAHKA-PIIRAKKA   

                                             Ohje löytyi TÄÄLTÄ. Aika paljon kyllä tehtiin ohjetta muutelllen. Piirakan olisi pitänyt mahtua 26cm vuokaan mutta taikinaa oli kyllä sen verran reilusti että me käytimme irtopohja-vuokaa. Tavalliseen piirakkavuokaan ei olisi mahtunut edes täyte. Piirakka oli helppo ja nopea, siksi tämä. Kipeenä ei jaksa turhia kikkailla. Mä olen kyllä muutenkin piirakka "tyyppiä", mies tykkää enemmän tehdä pikkutarkkoja näperryksiä, mä olen suurpiirteisempi. Kaakkujen maalaamiseen kyllä hurahdin ihan täysin, seuraava maalaus tulee pian vietettäville Hymypoijan 3-vuotis synttäreille. Pastavärejä vaan täytyy hankkia hieman lisää. Poikanen tosin on muuttanut mieltään sen verran useasti että täytyy kai arpoa mikä kaakku oikein tehdään...
                          




Huomenna alkaa arkinen aherrus

Tämä päivä vietetään vielä yhdessä ja tavataan ystäviä. Ja pianhan juhlitaan vappua! Ihania kevätlämpöisiä päiviä jokaiselle! 
               

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä

Pääsiäisvalmistelut hieman takkuaa. Juuri kun luulin että pahin flunssa on jo selätetty, alkoi meidän Pippuri kuumeilla ja sitten sairastuin tietysti minäkin. Viikko tätä on jo podettu mutta ei auta, toivon mukaan viikonloppuun mennessä helpottaa että pikkunoidat pääsevät kierrokselle. Muualla päin suomea virpojat olivat liikkeellä jo viime sunnuntaina, täällä pohjanmaalla trullinoidat kiertää siis pääsiäislauantaina. Lauantai illalla lähistöllä olis useampikin pääsiäiskokko, katotaan päästäänkö. Ohraa ollaan kyllä kylvetty ja ajan kuluksi vähän maalailtu. Kaikki muu on vielä vaiheessa kun puhti ei riitä juuri mihinkään. Ihanaa pääsiäisen aikaa kuitenkin jokaiselle! Yhdessä olo ihan parasta ja mukulat tietysti käy mummolavierailulla. Suklaamunia syödään niin että napa paukahtaa...
 


  Kuvat viime pääsiäiseltä. Hymypoijan kasvomaalaus ei oikein onnistunut. Poju on sen verran sukkelaliikkeinen että äipän ois pitäny olla jonkinsortin supernainen pysyäkseen perässä. Kuvatekstit tuli näköjään kahteen kertaan. No,harjoittelen,harjoittelen...

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Taidenäyttely

                                   HAVINAA

                       Taidenäyttely

                            Ruoveden Wanhassa viljamakasiinissa 12.-31.8.2014

                            Niina Keltamäki ja Eila Pajula
                            Kaksi naista, kaksi erilaista tarinaa, kaksi erilaista havinaa
                                                 

                    
                         Tässä yksi tulevan kesän projekteista, mieli on jo kovasti näyttelyssä
                         ja ajatukset tulevassa. Ennen tätä on toki muutamat markkinat mutta 
                         mulle tämä näyttely on kesän odotetuin juttu. Muutaman vuoden kun 
                         omistautui täysin lapsille niin nyt mieli kaipaa uusia haasteita ja omia 
                         projekteja. Varsinaista näyttelyilmoitusta ei vielä ole. Lisätietoja päi-
                         vitän sitä mukaa kun projekti etenee. Tämä ei ole meidän ensimmäi-
                         nen yhteisnäyttelymme, vuosien varrella niitä on ollut muitakin. Eila
                         on läheinen ystävä ja hyvin samanlaisilla "piuhoilla" varustettu tyyppi
                         joten yhteistyö sujuu aikalailla jouhevasti pitkästä välimatkasta huoli-
                         matta. Sähköposti ja puhelinlangat laulaa.....


Näyttely lähestyy kovaa kyytiä! Jos joku käy Ruovedellä niin piipahtakaa ihmeessä Viljamakasiinissa... Vielä on paljon tehtävää ja ennen tätä NiinaK huomenna Kurikan Landetorilla klo 17.00-20.00 sekä tulevana viikonloppuna Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla pe,la,su. TERVETULOA! Myyjälistassa oli kyllä vähän vanhentunutta tietoa mun osalta mutta ei se mitään. Paikalla olen joka tapauksessa. Ekologiset käsinsidotut kirjat, minikirjat ja kortit sekä tietysti paperia muutenkin. Jokainen työvaihe käsityötä, paperiin keitän liimatkin itse. Tulkaahan tervehtimään jos satutte paikalle. Näyttelykuvia latailen sitten myöhemmin.

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Vanhoja töitä

Sakset, 2007, sekatekniikka,tekstiili  Kettu,2007,sekatekniikka,tekstiili

Alakuvassa Puuhevoset,2007,sekatekniikka,tekstiili
Niin kuin kerroin olen täysi tumpelo tietokoneiden ja muiden teknisten laitteiden kanssa. Kunnon kamerankin hommasin vasta muutama vuosi sitten. Paljon on siis jäänyt kuvaamatta. Vanhoja töitä on siellä ja täällä, suuri osa jäänyt kuvaamatta. Arvatkaa harmittaako....? Tästä lähin ikuistan kaiken mahdollisen. Ensimmäistä kertaa olisin todella kipeästi kaivannut kuvia jurytykseen, onneksi ehdin tehdä koetyöt valmiiksi saakka.
                                           Äiti ja Pippuri ystävän häissä viime syksynä.
                                            Pippuri täytti 4-v helmikuussa. Piti maalata 
                                            Monsterhigh kaakku.

Uuden alku

Bloggaaminen

Todella, uusi alue minulle. Blogeja olen lukenut jo monen monta vuotta ja miettinyt että kun pitäisi.... Viimein tartuin härkää sarvista. Täysin tumpelo olen tietokoneiden kanssa joten luvassa on (lisää) harmaita hiuksia, hampaiden kiristelyä, unettomia öitä ja uuden opettelua. 

Tämä blogi sisältää itselleni tärkeitä ja merkityksellisiä asioita, tietoa tekemisistäni ja menemisistäni. En osaa osaa rajata mihinkään tiettyyn ketegoriaan, jos on pakko niin olisiko lifestyle...?

Tervetuloa kaikki lukijat ja vierailijat! Kommentoikaa, kysykää, neuvokaa. 

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen, NiinaK