perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenteri, luukku 19.


SOblogeilla pyörii oma joulukalenteri, voit seurata kalenteria facebookissa. Löydät lisää jouluisia juttuja, lahjavinkkejä ja muuta mukavaa.

Nyt on aika paketoida viimeiset lahjat valmiiksi. Pakettini ovat yksinkertaisia ja sävyiltään niukkoja. Käytin ekologisia materiaaleja, käsintehtyä banaanipaperia, sanomalehteä, voimapaperia, paperinarua ja niintä. Kuvioin paperia myös itse puupainamalla. Kuvion painoin kullanvärisellä painoaineella erittäin tumman ruskeaan paperiin ja kiedoin paketin ympärille mustaa paperiniineä. En ole koskaan ollut mestari paketoimaan mutta en anna sen haitata. Paketointi on mielestäni hauskaa ja virittää jo aaton tunnelmaan.

Suosin lahjoissakin kestäviä, kierrätettäviä tai tarpeellisia lahjoja. Tänä vuonna paketteihin on sujahtanut suomalaista käsityötä, lähiruokaa, taidetarvikkeita ja kirjoja. Lahja voi olla myös aineeton, eikä tavaraa tarvitse olla hurjia määriä. Mielestäni ajatus on tärkeämpi kuin tavaran arvo tai määrä. SOblogien facebook-sivulta löydät paljon vinkkejä myös itsetehtyihin lahjoihin.










Rauhallista ja kiireetöntä joulua kaikille!

Toivoo NiinaKoo


torstai 17. joulukuuta 2015

Korttipaja

Olen ihastunut täysillä gelliprint tekniikkaan. Monotypia on muutenkin lempitekniikkani mutta gellyplate on helpottanut ja nopeuttanut työtä huomattavasti.
Tampereen messujen tuliaisina hankin itselleni ison läjän työkaluja sekä taidetarvikkeita. Gellyplate on alusta jonka avulla voi tehdä painotöitä vesiliukoisilla väreillä. Itse käytän akryylivärejä. Alusta on helppo puhdistaa eikä kuvan vedostus vaadi voimaa tai prässiä.
Olen tehnyt ison kasan värikkäitä kortteja ja muutamia pieniä vedoksia tällä tekniikalla. Ihanaa puuhaa! Olen koukussa..