tiistai 24. toukokuuta 2016

Ajatuksia kodista

En ole juuri koskaan laittanut blogiin kuvia meidän kodista.  Siihen on monta syytä, suurin syy lienee se etten ole koskaan ollut sisustaja. Koti on minulle ennen kaikkea "pesä". Yksityinen tila jossa saa elää ja olla vapaasti.
Asumme "koirankopissa", vanhassa ja pienessä rintamamiestalossa jossa neliöt ei koskaan riitä kaikkiin toimintoihin. Ikkunoita on joka suuntaan ja kuvaaminen hankalaa. Meidän koti on myös jatkuvassa keskeneräisyyden tilassa. Aina joku nurkka, huone, rakenne tms. vaatisi huomiota ja remonttia. Aina joudutaan jostain tinkimään tai jotain asiaa siirtämään myöhemmäksi.
Teen myös töitä kotona ja koska selkeää "omaa tilaa" ei ole ovat työni vallanneet jokaisen sopen ja nurkan. Se ärsyttää eniten ja selkeä tarve omalle studiolle on. Siihen toivon löytäväni ratkaisun tämän vuoden aikana.
Rakastan vanhoja tavaroita ja huonekaluja. En halua kuitenkaan asua museossa enkä tarvitse ympärilleni täydellistä väriharmoniaa. Ihailen kauniita, harkittuja, viimeisteltyjä koteja mutta olen ymmärtänyt etten itse osaisi elää niin.
Huonekalut ovat enimmäkseen saatuja, perittyjä, itse tehtyjä tai kirpparilta löydettyjä. Kodissamme ei taida olla ainoatakaan uutena ostettua kalustetta. Inhoan lastulevyä. Eniten rakastan 50-luvun ilmavia ja kepeitä kalusteita ja vanhoja kaappeja ja laatikostoja.
Arvostan kestävää kehitystä enkä osta turhaa. Kulutan kaiken loppuun ja lopuksi kierrätän. Olen ekologinen, se on pysyvä arvo elämässäni.
Lapset saavat leikkiä ja luoda vapaasti. En hätkähdä piirrosjäljistä väärissä paikoissa. Meillä ei ole täydellinen koti. Olen joutunut opettelemaan sietämään keskeneräisyyttä ja ahtautta. Tämä on kuitenkin meidän koti, rakas ja meille arvokas. Paras paikka maailmassa, paikka jossa parhaiten viihdyn. Olen hieman erakko ja viihdyn itsekseni. Ihanaa on myös todella iso pihapiiri, pihan perältä alkava metsikkö ja lähistön aukeat peltomaisemat.
Koti on siellä missä sydän on, missä ovat omat rakkaat ihmiseni ja yhtä rakkaat lemmikit.
Rakkaudella, NiinaKoo ♡

4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus. Kodin nimenomaan pitääkin olla sellainen paikka, jossa itse viihtyy. Ei paikka, joka näyttää muiden mielestä hienolta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun koti varmasti koskaan ole "näyttelykelpoinen". Haaveilen välillä laajennuksesta tai isosta maatilasta, luovasta tilasta jossa olisi mahdollisuus toteuttaa itseään monin tavoin. Miehelle puuverstas jne. Makuni taitaa olla myös aika boheemi. Värimieltymykseni taitavat olla lähempänä meksikoa tai välimerta kuin skandinaavista yksinkertaisuutta. <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. <3 Enpä olisi enää tuota keksinyt mutta niinpä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ilahdutit päivääni! I love comments, thank you!