torstai 19. toukokuuta 2016

Ilmainen lounas

Taas on se aika vuodesta jolloin luonto on täynnä ilmaista ruokaa. Hortoilu on paitsi kivaa myös hyödyllistä. Pelkästään kotipihalta voi löytyä paljon ravintorikkaita kasveja joilla saa vaihtelua ruokapöytään.
Muutama varoituksen sana kuitenkin. Kerää vain kasveja jotka tunnet ja tiedät syötäviksi. Jos olet allerginen, ole varovainen. Itselläni oireita aiheuttavat kukkivat kasvit ja puiden silmut ja kukat. Esim. siankärsämön ja vaahteran kanssa olen varovainen.
Voikukkaa ja nokkosta taas voin käyttää huoletta. Maitohorsma on myös joka keväinen herkku.
Hortoilusta löytyy jo hyvin tietoa netistä. Myös reseptejä löytyy erittäin hyvin. Voikukkahillo, kuusenkerkkäsiirappi ja pestot lienevät tuttuja useimmille.
Olen äärimmäisen huono käyttämään reseptejä. Käytän mitä milloinkin löydän ja sovellan. Pestoja teen paljon, usein ilman juustoa jolloin mukaan tulee jotain vihreää, siemeniä ja/tai pähkinöitä, hyvää oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria ja tuoretta valkosipulia.
Parhaimman uunilohen koskaan olen saanut aikaan nokkospestolla kuorrutettuna. Nokkonen on villivihanneksista oma suosikkini. Nokkosesta saa myös kaunista kuitua ja varret hyödynnänkin paperin valmistuksessa.
Kokeilkaa, yllättykää, ihastukaa!
With Love, NiinaKoo ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ilahdutit päivääni! I love comments, thank you!