torstai 29. toukokuuta 2014

Kesäfiilis...


 Ihania, kuumia kesäpäiviä saimme jo viettää. Lasten riemu rajaton, kun saa hyppiä vähissä vaatteissa, leikkiä vedellä, tehdä kukkaseppeleitä, möyriä mullassa, potkia palloa, opetella ajamaan pyörällä...


 Ulkona ollaan lähes asuttu ja myös syöty. Lapset ovat olleet niin poikki, että sisälle tullessa ovat nukahtaneet välillä syliin tai sohvalle.


 Ihana kesä, ihana lämpö. Allergia tosin on tänä vuonna ollut normaalia pahempi. Monen vuoden tauon jälkeen olen joutunut turvautumaan lääkkeisiin. Tulevana talvena aion satsata akupunktioon, en tykkää syödä lääkkeitä. Meillä ovat villivihannekset ahkerassa käytössä keittiössä. Voikukkaa, nokkosta ja horsmaa. 


 Raparperi, tuo ihana herkku... Ensimmäiset varret menevät aina piirakkaan. Rakastan myös raparperimehua ja pian on pakko testata jäätelöohje. Ja grillauksessa kalan kanssa... NAM NAM!

Raparperipiirakka

  • 2 munaa                                     Päälle
  • 1 1/4 dl sokeria                      5-6 dl raparperipaloja (tai marjoja)
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sulatettua voita                     Pinnalle
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja              1/2 dl fariinisokeria 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 tl leivinjauhetta                    1/2 dl mantelirouhetta 1 muna       
Vatkaa munia ja sokeria vain hetki. Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 26 cm). Ripottele päälle raparperipalat. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja kaada ohuena nauhana raparperipalojen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.

Tämä ohje taisi alunperin löytyä dansukkerin sivuilta eli TÄÄLTÄ.


Nautitaan kesästä, lämmöstä, auringosta, paljaista varpaista ja hulmuavista hameiden helmoista... Ja tietenkin jäätelöstä!



                Ihanaa, pitkää, kuumaa kesää! toivottelee, NiinaK 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ilahdutit päivääni! I love comments, thank you!