maanantai 21. huhtikuuta 2014

Paluu arkeen

Pääsiäisenvietto alkaa olla loppusuoralla.
Meillä ei tehty mitään erikoista. Koko po-
rukka on edelleen saman viruksen kouris-
sa ja siitä syystä jätettiin kokolla käyntikin väliin. Tuntuu että meidän perheessä on perinteeksi muodostunut lomalla sairastelu. Sen vuoksi emme enää tee lomien varalle suuria suunnitelmia tai lataa kovin kummosia odotuksia. Pienillä asioilla saa ihan kivan fiiliksen, nyt tuntui lapsille riittävän pajunkissat ja ohran kylvö. Ja muutama pääsiäiskoriste.
 Trullittamassa piti tietysti käydä, nyt käytiin vain kummitädin luona ja mummolassa mutta kylläpä silläkin "saaliilla" on saatu suut makeaksi... Pippuri nautti kun sai kasvomaalauksen. Peilailtiin oikein urakalla, naiset on naisia, pikkusenakin. Hymypoika ei paljon malttanut aloillaan olla, muutama viiru saatiin aikaan. Trullivaatteetkin oli poikasen mielestä ihan turhat, mutta eipä se paljon menoa haitannut. Pääsiäistä toivotteli Hymypoika jopa ohiajaville autoille

                                  Onninaama trullimaalaus                                                                                                                                                                                                 V-I-R-V-O-N                                                                                                                                     V-A-R-V-O-N                                                                                                                                     T-U-O-R-E-E-K-S                                                                                                                               T-E-R-V-E-E-K-S...


  Käytiin katsastamassa myös mahdollinen meille siirrettävä leikkimökki. Lapset ainakin olivat innoissaan, pienellä tuunauksella tästä saa ihan loistavan. Toivottavasti saadaan tämä pian meidän pihalle ja mökki kuntoon. 
                                                                                                                              MonsterHigh                                       pääsiäismunassa                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
MANGORAHKA-PIIRAKKA   

                                             Ohje löytyi TÄÄLTÄ. Aika paljon kyllä tehtiin ohjetta muutelllen. Piirakan olisi pitänyt mahtua 26cm vuokaan mutta taikinaa oli kyllä sen verran reilusti että me käytimme irtopohja-vuokaa. Tavalliseen piirakkavuokaan ei olisi mahtunut edes täyte. Piirakka oli helppo ja nopea, siksi tämä. Kipeenä ei jaksa turhia kikkailla. Mä olen kyllä muutenkin piirakka "tyyppiä", mies tykkää enemmän tehdä pikkutarkkoja näperryksiä, mä olen suurpiirteisempi. Kaakkujen maalaamiseen kyllä hurahdin ihan täysin, seuraava maalaus tulee pian vietettäville Hymypoijan 3-vuotis synttäreille. Pastavärejä vaan täytyy hankkia hieman lisää. Poikanen tosin on muuttanut mieltään sen verran useasti että täytyy kai arpoa mikä kaakku oikein tehdään...
                          
Huomenna alkaa arkinen aherrus

Tämä päivä vietetään vielä yhdessä ja tavataan ystäviä. Ja pianhan juhlitaan vappua! Ihania kevätlämpöisiä päiviä jokaiselle! 
               

2 kommenttia:

 1. Leikkimökki näyttää hyvältä :) Joko ootte saanu sen omalle tontille?
  Leipomuksille täytyis saada ittekki järjestettyä aikaa, tuo sun tekemä piirakka kuulostaa herkulliselta, pakko napata ohje mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei aNNa! Ei olla vielä kotiin saatu. Mökki oli sen verran kookas että täytynee purkaa ennen siirtoa ja luultavasti laitetaan pari ikkunaa lisää, muokataan ovi erilaiseksi ym... Sisältä oli niin hyvä ettei kaipaa kuin hieman maalia pintaan ja sitten sisustamaan. =) Me aika paljon muokataan ohjeita itse, taikina tehdään ohjeista, muuten sovelletaan ja tuntuu että joka ikinen uuni on erilainen joten paistoajatkin on vähän "mutu"-tuntumalla. Nyt juuri metsästän ohjeita Hymypojan synttäreitä varten ja etin mitkä yritykset on mukana kankaiden yössä, jos tekis löytöjä tuleviin projekteihin. Kiva kun kommentoit, tule toistekin! =)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ilahdutit päivääni! I love comments, thank you!