sunnuntai 21. syyskuuta 2014

The Journey-lasitaidetta

Kävin The Journey-näyttelyn avajaisissa. Paikallisen lasitaiteilijan Minna Tuohisto-Kokon ja ruotsalaisen lasinpuhaltajan ja taiteilijan Eva Junebladin yhteistyönä toteuttama näyttely on osa suurempaa BOTHNIA BIENNALE kokonaisuutta. 

Näyttely on avoinna 20.9.-5.10.2014
ma-pe 12-18, la-su 12-16
Lasiateljee
Tuohistonkuja 141 61330 Koskenkorva

Valitettavasti mun kuvat ei anna oikeutta näille hienoille teoksille. Ne kannattaa käydä katsomassa ihan paikan päällä. Kumpikin taiteilija oli tulkinnut aihetta, matkaa, matkan tekoa omista lähtökohdistaan ja kokemuksistaan.

Vahvoja värejä, voimakasta muotokieltä ja koskettavaa herkkyyttä.
Lasin kauneutta.


Musiikista vastasi RonuuttajatYksityiskohtia Minna Tuohisto-Kokon teoksista


Yksityiskohta Eva Junebladin teoksesta (Kuvan laatu heikohko)


Eva Juneblad


Eva Juneblad
Eva Juneblad


Eva JunebladMinna Tuohisto-Kokko


Minna Tuohisto-Kokko


Minna Tuohisto-Kokko, Eva Juneblad


Eva Juneblad

4 kommenttia:

 1. Voi mahdoton, mitä kaikkea sitä taitavissa käsissä voikaan syntyä. Ja miten kaunista lasi voikaan olla. Tuo neljänneksi alimman kuvan lintu vei mun sydämen <3 Se on jotenkin niin sykähdyttävän kaunis ja herkkä. Melkein kuin pitsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitaide on kyllä hyvin lähellä mun sydäntä, hiljan hommasin Minnalta ihanan syvän sinisen lasisormuksen. Valitettavasti mä en saanu kunnon kuvaa tuosta linnusta. Teoksen nimi oli muistaakseni Rauhanlintu ja se todella oli kuin pitsiä. Ja olen itse yllättynyt miten herkät,vaaleat teokset vetoaa muhun niin voimakkaasti vaikka olen aina ollut hyvin vahvasti väri-ihminen.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Pah, katsoin, että kirjoittamani kommentti katosi jonnekkin bittiavaruuteen matkanvarrella ja kirjoitin uudestaan. Sitten tulikin kahteen kertaan :D Että älähän ihmettele tuota poistettua kommenttia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ilahdutit päivääni! I love comments, thank you!