sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kirjoja ja vielä lisää kirjoja

Vuosi alkoi, milläs muullakaan kuin sitomalla kirjoja. Haasteitakin on riittänyt, oikeanlaista paperia on ollut vaikea löytää, liiman kanssa on ollut ongelmia, kankaat ovat tuottaneet päänvaivaa jne...
Monen mutkan ja suunnitelmien muutoksen jälkeen olin kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen ja onnekseni myös asiakas. Tämä suhteellisen isokokoinen, hieman neliön muotoinen vieraskirja palvelee nyt lasitaiteilijan ateljeessa. Paperiksi valikoitui hieman eläväpintainen, vesileimattu pariisinpaperi.  Mukana oli sekä valkoisia että hieman kellertäviä arkkeja ettei vaikutelma jäisi liian kylmäksi. Tähän paperiin sai käsin leikaten kauniin rosoisen reunan. En käytä käsin tai muotilla tehtyihin papereihin koskaan saksia, paperin luonne ja elävyys saa näkyä.
Liiman keitin itse. Monien kommellusten jälkeen tärkkelysliima oli ainoa vaihtoehto. Sen kuivumisaika on suhteellisen pitkä, se hengittää eikä jätä häiritseviä jälkiä ohueenkaan kankaaseen.
Kannet päällystin kahdella eri kankaalla. Väritoiveissa oli violetti, oikeanlaista sävyä ja kangaslaatua vain ei meinannut löytyä. Onneksi on omia varastoja. Päällimmäiseksi tuli eläväpintainen, käsin värjätty ja painettu puuvilla. Kuosi on eräs variaatio suunnittelemastani painokankaasta, kuvio on painettu viinihapporeservillä ja tummempi väri painettu päälle avoseulalla. Näin kuosista on saatu elävä.
Arkit on ommeltu käsin vahatulla nypläyslangalla ja liimaus vaiheessa vahvistettu tukikankaalla.
Teen kirjoja eniten suoraselkäisenä ja aasialaisilla sidoksilla. Kirjansidonnan maailma on monipuolinen ja kiehtova. Mahdollisuuksia on lähes loputtomasti.
Tämän ison vieraskirjan lisäksi olen tehnyt runsaasti pellava/pitsi kantisia sekä puupainettuja kirjoja.
Parasta aikaa työstän näyttelytöitä. Niistä myöhemmin lisää kun näyttely on ajankohtainen.
Mukavaa, inspiroivaa ja aurinkoista alkuvuotta! ♡NiinaKoo

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, ilahdutit päivääni! I love comments, thank you!